Barnfotografering utomhus

På en noga utvald plats i Gustafs, borlänge eller kanske på ditt smultronsställe någonstasn i dalarna

Vår, sommar höst eller vinter, vilken årstid är din fav En barnfotografering utomhus är fint alla våra årstider och jag gillar variationen och skiftningarna i naturen under året. På våren och sommaren när allt vaknar till liv och vitsippsblomningen följs av äppelblomning och snart har vi ängarna fyllda med midsommarblomster. Sensommaren och hösten som slår om från det gröna till de mer gula tonerna, från halmgula åkrar till de orangegula lövverken i träden. November är det de jordnära och neutrala dova tonerna som dominenrar vilket är verkligen vacker på sitt sätt. Lyckas man pricka in en gnistrande, frostig vinterdag med sol coh snö så blir det magiska vinterbilder med barnen i kanske stickade vantar, mössa och halsduk. Läs mer om hur det går till med en barnfotografering i Gustafs, Borlänge eller kanske på ditt smultonställe någonstasn i Dalarna.

Fotograferingen sker på en för årstiden noga utvald plats

Jag har under åren som barn- och familjefotograf funnit många fina smultronställen för utomhusfotografering och är ständigt på jakt efter nya.

Inför varje fotosession rekar jag platserna eller hittar en helt ny och väljer den som passar bäst just för er bokning.  Det handlar om tiden på dygnet, alltså ljuset, vad som hänt i naturen och vad som kan passa er familj med tanke på ålder på barnen osv. Har ni ett eget smultronställe så är jag öppen för förslag.
Skulle det vara regn och rusk på det bokade datumet så hörs vi innan och bokar om eller väljer att vara i studion om inte ombokning är möjlig.

loading...

kläder och rekvisita till fotograferingen

Jag får ofta frågor om kläder till fotograferingen. Jag brukar tipsa om att välj kläder utan stora tryck och texter. Under de kallare årstiderna rekommenderar jag att hellre klä lager på lager  med stickad tröja än en tjock jacka och gärna med stickad mössa och halsduk. Välj kläder i samma färgskala till de som ska vara tillsammmans med på bild.
Även utomhus kan vi använda oss av olika rekvisita, lådor, pallar och nallar beroende på ålder så klart.
Medtag gärna en egen kär leksak, nalle, stol eller annat som är kul att ha med som minne på några bilder.

Enskilt, med syskon eller med hela familjen?
Vad passar er?

Ålder på barnen
En utomhusfotografering passar alla åldrar, nästan. 
Under de kallare årstiderna rekommenderar jag att barnen är minst 7 månader och kan sitta själv om tanken är enskilda bilder på dem. Familjebilder där barnen bärs av föräldrarna eller sitter i föräldrarnas famn kan göras tidigare även när barnen är yngre.

Se exempel på fotograferingar utomhus
klicka på bilderna för att se fler bilder från fotograferingstillfället

Vad kostar det?

Fotograferingsavgift 950 kr för studio- eller utomhusfotografering.
Fotograferingsavgift 1600 kr för studio- och utomhusfotografering, plaskbads- och smash the cake fotografering
I fotograferingsavgiften ingår fotografering, redigering och konsultation. 
Vid fotograferingstillfället får ni en faktura som ni betalar med bankgiro eller swish inom 10 dagar.
Du väljer sedan vilka av bilderna du gillar mest och vilka du vill köpa som förstoringar att rama in själv, eller som färdiga tavlor. Kanske vill du köpa en bok innehållande många bilder från fotograferingen. Vill du hellre framkalla själv kan du köpa digitala filer.

Här kontaktar du mig för att boka en barnfotografering utomhus

kontakta mig

  • Berätta gärna lite mer.
    Vem eller vilka kommer på fotografering, ålder på barnen.
    Är det någon rekvisita som ni sett här på hemsidan eller i mina sociala kanaler som ni önskar att jag förbereder till fotograferingen? Eller kanske gillar ni mer avskalade bilder utan rekvisita.tel:      070-5697296

mail:   marikats@icloud.com

adress: Marika T Styhr
          Byvägen 5
          781 60 Gustafs