Den blomstertid nu kommer, när blommar vad?

Nu står det inte på förrän det börjar blomma så härligt vackert igen. Vi får njuta av naturens färgprakt och de olika blomningarna löser av varandra i rasande fart så det gäller att hänga med. Så när blommar det i rosa, vitt, gult, lila osv? Här kommer en guide.

Vilken är din favoritblomma?

  • Japansk Körsbärsträd, början av maj
  • Vitsippor, början av maj
  • Hägg, maj-juni
  • Raps, början av juni
  • Syren, början av juni
  • Hundkex, mitten av juni
  • Ängsblommor, midsommarblommor, mitten av juni
  • Trädgårdsblommor, juli, augusti till sen höst
     

KÖRSBÄRSBLOM 
Någon gång i skiftet april-maj beronde på hur varm våren har varit blommar det så vackert rosa i de dekorativa körsbärsträden. De blommar enbart i några få dagar så det gäller att spana och reka och vara på allerten.

VITSIPPOR 
Vitsipporna blommar lite längre period än körsbärsblommorna. Man kan hitta de första vitsipporna redan i slutet av april och sedan blir det mer och mer och blommar ofta nästan ända till mitten av maj.

HÄGG
I mitten av maj till början av juni blommar häggen och sprider en ljuvlig, stark doft.
Häggens blomning är startskottet för försommaren.

RAPS
Ett gult rapsfält är väl helt underbart.
Även rapsen blommor i början av juni. Kom ihåg att inte kliva ut på ett rapsfält utan tillstånd. Ofta går det att vara bredvid och intill rapsfälten och få till desssa fina bilder.

SYREN
Åh, det doftar så ljuvligt av syrenen kring vår nationaldag 6 juni och dagarna före och efter . Hemma på våran gård har vi stora buskar med lila syren att plocka av till fotograferingar.

LUPIN
Älsakde hatade lupin, men vacker är den. Tänk er ett hav av lupiner i lila,rosa och vitt, att leka och busa i eller vandra i hand i hand. Lupinen blommar ganska länge, i början till mitten av juni.

HUNDKEX
OCH ANDRA MIDSOMMARBLOMMOR
Någon gång  i mitten av juni börjar midsommarblommorna att blomma. Man kan hitta fina ängar med smörblommor, ängsklockor och hundkex i en härlig mix. Eller som på bilden, ett hav av vita hundkex

TRÄDGÅRDSBLOMMOR
Augusti och en bit i oktober blommar det som mest i min snittblomsodling och jag använder blommorna mer än gärna till fotograferingar. Dahlior, zinnior rosenskära m fl i massor av olika färger

FLER BLOMMOR ....
Det finns massor med mer blommor och blomsterfält som är magiska att fota i och med. T ex ormbunke, solros, vallmo, prästkrage, maskros,  m fl. Och att inte underskatta grässtrån i grönt och beige. De beige tonerna bjuder naturen på tidig vår och sen höst.

FÖR NÅGRA ÅR SEDAN VAR JAG MED PÅ EN WORKSHOP I FRANKRIKE I PROVENCE.

En fantastisk resa med fotografering bl a i lavendelfält. Ni kan bara tänka er hur underbart det doftade här. Kvällsljuset var magiskt. Drömmer mig tillbaka ibland och skulle så gärna fotografera där igen. 

loading...

Kommentera gärna: